November rain 2.

November 05, 2006 | Comments

feed

November rain 2.

See more photos tagged with: rain, roof

Comments

Pre-facebook comments archive (10)

If you should have no idea what this is, check out the less mossy version ;):

http://photoblog.hu/additional/20061105-01.html

ervin on November 5, 2006

I've got surprised for a second, was wondering if your lenses are vignetting this horribly or it is post-processing-magic - the original confirms the latter. :)

NagyGa1 on November 6, 2006

I really like the effect, this way it's an extraordinary shot and it depends a lot on the viewers' imagination what they see!

rabasz on November 6, 2006

I prefer the original one. Post-proccessing is like cheating art to me.

_rp_ on November 7, 2006

Aha. So if I take a canvas and then change its colors with paint and brushes - that is art. But if I take a photograph and then change its colors with a mouse and keys - that is cheating? :)

ervin on November 7, 2006

Amazing. I love this. Great abstract

Jonathan on November 8, 2006

who is art, anyway, that she can be cheated? manipulated or not, my eyes say yeah to this picture.

methan on November 11, 2006

creative vision and beautifully framed. very rare shot. my respect to you, sincerely.

ronn on November 15, 2006

Hogy jön ide a festmény? Úgy értettem, hogy szegényes tudásomhoz képest megpróbálom a maximumot kihozni az adott fényviszonyokból és színekből. De ha felerősítem a színeket vagy a fényeket utólag fotósoppal akkor már nem azt látom amit akkor mikor belenéztem a keresőbe. Átverésnek érzem. Megközelítésbeli különbségből adódik. Nem egy nemlétező látványt akarok dokumentálni/létrehozni hanem egy valós képet, szituációt elkapni, lehetőleg úgy, hogy kifejezzem az érzést amit keltett bennem abban a megismételhetettlen/létrehozhatattlan/manipulálhatattlan pillanatban. Nem kritika, hisz én csak maszatolgatok hozzád képest. Csak a digitális képmanipuláláshoz fűzödő viszonyom bukott ki a két kép láttán. Úgy érzem sokkal jobb az eredeti. A színek.....a fények eloszlása és jobban bejön, hogy látszódnak a cserepek egyenetlenségei. respect

_rp_ on November 22, 2006

rp, tiszta sor, nincs érzelmi szembenállás közöttünk, csak véleménykülönbség :) egyébként régebben nagyon hasonlóan gondolkodtam, mint te most, úgyhogy nehézség nélkül el tudom fogadni az álláspontodat. azt sem gondolom, hogy mostanra "én már jobban tudom" - csak most éppen máshogy vélekedek erről a dologról.

mostanában előfordul, hogy már a fénykép készítésekor eleve abban gondolkodom, hogy majd hogyan fogom azt utólag feldolgozni a számítógépen. szerintem a digitális képalkotásnak egyre inkább aktív része az utómunka - innen ered a festményes hasonlatom.

ervin on December 4, 2006