Carcass

September 21, 2007 | Comments

feed

Carcass

See more photos tagged with: black and white, decay, umbrella

Comments

Pre-facebook comments archive (5)

Hehh... Ez tök jó, nekem baromira tetszik. Elképzelem, hogy sétálgatsz és egyszer csak meg látod ezt... :) Tök jó:D

Kate on September 22, 2007

ez már tömény filozófia... nagyon tetszik!

juditny on October 3, 2007

Kedves Ervin!

Mar regota latogatom az oldaladat, de csak most szolalok meg eloszor. Azert ennel a kepnel, mert ez a kedvenc kepem toled (talan).

Nagyon tetszik az oldalad, es a legtobb esetben a kepeid is nagyon kozel allnak hozzam es a filozofiamhoz :) Szoval egy elmeny mindig visszajonni, es latni, hogy esetleg valami uj van a cimlapon.

A tag-eket is nagyon elvezem. Vannak kedvenceim (ld. black and white es Denver :).

Par honapja vettem egy (csupan) kompakt fenykepezogepet, es nagyon elvezem, hogy en is lefenykepezhetem, ami szep, vagy megorokithetek olyan pillanatokat, amikre szeretnek sokaig visszagondolni.

Mostanaban feliratkoztam par magyar fotos oldalra, ahol korlatozva van a feltoltes es fotostarsak kritizaljak a kepeidet, es viszont. Biztos tudod, hogy melyik oldalakra gondolok.

Kivancsi vagyok a velemenyedre, hogy te milyennek tartod ezeket az oldalakat? Erdemes kitartani mellettuk a kezdeti kudarcok utan?

Azt vettem eszre, hogy az ujonnan jovokkel szemben nagyon kritikusak, egy iranyba megy el az egesz oldal, az a nyero, aki tokeletes kepeket keszit, sokszor a tema masodlagos a technikaval szemben, es sokan erosen manipulaljak a kepeiket. Es hat, ugy erzem, elvesz a muvesziseg.

Orulnek, ha megirnad a velemenyed.

Koszonom,

Heni

Heni on January 5, 2008

Szia, Heni!

Gratulálok a géphez! Egy percig se tévesszen meg, hogy néhányan - engem is beleértve - mindenféle egzotikus készülékekről ábrándoznak vagy áradoznak: akkor is a szem a lényeg, a gép mindig másodlagos (bár jól el lehet játszani vele :)).

Az egymást-kritizálós hazai és külföldi fotós oldalak közül néhánnyal régebben szerencsét próbáltam, és arra jutottam, hogy nem az én világom. Ezért aztán nem ismerem a mai hazai oldalakat, nem is tudok mit mondani róluk.

A "művésziségről" ugyancsak nem tudok nyilatkozni, még meghatározni se kezdeném el. Nem tudom, mi az. Engem nem zavar, ha valaki manipulálja a képeit, bár ennek a szónak eléggé negatív töltése van, nyugodtan mondjunk inkább feldolgozást helyette. A végén ugyanúgy tetszik vagy nem tetszik az eredmény, mintha semmit se csináltak volna a képpel, úgyhogy nekem mindegy.

A digitális fényképezésnél ráadásul elég megfoghatatlan az egész, mert már a gép érzékelője is kénytelen digitálisan manipulálni a beérkező fényadatokat, hogy egyáltalán megszülessen belőlük a kép. Hol kell akkor megálljt parancsolni, hogy ne legyen szó manipulációról?

Ezzel együtt általában örülök annak, ha a képeimen minél kevesebb dolgot kell utólag, számítógépen csinálni, de nem gondolom, hogy csak így lehetnek jók.

Köszi a hozzászólást, és még egyszer - sikereket az új géppel!

ervin on January 6, 2008

Koszi, Ervin, a hosszu valaszt. Most megnyugtattal a geppel kapcsolatban :)

Lehet, hogy nem is muveszisegre gondoltam, en sem, hanem eredetisegre.

Tovabbi jo fotozast es sok szep kepet a honlapra nekunk!

Heni

Heni on January 7, 2008